30 mei, 2024

Deze apps gaan jou helpen inzicht te krijgen in jouw geld

Inhoud


Heb je ook wel eens het gevoel dat je geld als water door je handen glipt? Dat je niet precies weet waar je geld aan uitgeeft en hoe je hierop kunt besparen? Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei apps die je kunnen helpen om inzicht te krijgen in je geldzaken en om geld te besparen. In deze blog bespreken we zes handige apps die je kunnen helpen om grip te krijgen op je financiën!

Budgettool

De Budgettool app is een zeer handige app voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar financiën en graag wil besparen. Met deze app kun je namelijk al je inkomsten en uitgaven bijhouden op een overzichtelijke manier. Je kunt gemakkelijk zien waar je geld naartoe gaat en hoeveel je per maand uitgeeft aan bijvoorbeeld boodschappen, huur en vaste lasten. Daarnaast kun je in de app ook een budget instellen voor verschillende categorieën. Zo kun je bijvoorbeeld een budget instellen voor boodschappen en kun je precies zien hoeveel geld je nog hebt voor de rest van de maand. Op deze manier kun je gerichter besparen en kun je ervoor zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft aan bepaalde categorieën.

Een ander voordeel van de Budgettool app is dat je deze kunt koppelen aan je bankrekening. Hierdoor worden al je transacties automatisch in de app gezet en hoef je deze niet meer handmatig in te voeren. Dit scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat je altijd een up-to-date overzicht hebt van je financiën.

Buddy

Besparen wordt een stuk leuker en makkelijker met de app Buddy. Deze app maakt gebruik van slimme technologieën om je te helpen bij het besparen op je vaste lasten. Met Buddy kun je niet alleen besparen op je energierekening, maar ook op andere vaste lasten zoals je verzekeringen. De app vergelijkt namelijk automatisch je verzekeringen met andere aanbieders en geeft je suggesties voor goedkopere opties. Hierdoor hoef je niet meer zelf alle verzekeringen te vergelijken en kun je gemakkelijk zien of je ergens anders goedkoper uit bent.

Een ander handig aspect van de Buddy app is dat je herinneringen kunt instellen voor het opzeggen van abonnementen die je niet meer nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld herinneringen instellen voor het opzeggen van je sportschool abonnement of voor het opzeggen van een abonnement op een tijdschrift dat je niet meer leest. Op deze manier voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft aan abonnementen die je eigenlijk niet meer nodig hebt.

Daarnaast biedt Buddy ook handige tips om te besparen op je dagelijkse uitgaven, zoals tips voor goedkope boodschappen en slim koken. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen om goedkoop boodschappen te doen en kun je in de app zien waar je bepaalde producten het goedkoopst kunt kopen. Dit kan je al snel een hoop geld besparen.

Too Good To Go

Ben jij ook dol op lekker eten, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is de app Too Good To Go echt iets voor jou! Met deze app kun je namelijk voedsel kopen dat anders weggegooid zou worden, tegen een zeer schappelijke prijs. Het gaat hierbij om voedsel dat nog goed is, maar om verschillende redenen niet meer verkocht kan worden. Denk bijvoorbeeld aan brood dat aan het einde van de dag overblijft in de bakkerij, of groente en fruit dat niet meer helemaal vers is.

Maar waarom zou je voedsel kopen dat anders weggegooid zou worden? Ten eerste is het natuurlijk hartstikke zonde om eten weg te gooien. Door voedsel te kopen dat anders weggegooid zou worden, draag je bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke goed voor je portemonnee! Voor een paar euro kun je al een tas vol groenten of een lekkere lunch scoren. Het is dus niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor jouw eigen bankrekening.

Too Good To Go is beschikbaar in heel Nederland en je kunt via de app gemakkelijk zien welke winkels en restaurants in jouw buurt meedoen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de bakkerij om de hoek goedkoop een paar broden scoren, of een heerlijke lunch scoren bij een restaurant in de buurt. Het aanbod verschilt per dag en per locatie, dus het is altijd een verrassing wat je tegenkomt.

Vinted


Heb jij ook wel eens het gevoel dat je een kast vol kleding hebt, maar toch niks om aan te trekken? Of wil je graag nieuwe kleding kopen, maar niet te veel geld uitgeven? Dan is de app Vinted je nieuwe beste vriend! Met deze app kun je namelijk tweedehands kleding kopen en verkopen, en dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Het leuke aan Vinted is dat je hier vaak unieke kledingstukken vindt die je niet snel in de reguliere winkels zult vinden. En het mooie is, het is vaak nog hartstikke betaalbaar ook! Zo kun je voor een paar euro een leuke blouse scoren of een mooie jas vinden voor een fractie van de prijs die je er normaal voor zou betalen. Maar niet alleen het kopen van tweedehands kleding is leuk, ook het verkopen ervan kan heel bevredigend zijn. Zo kun je je eigen kledingkast opruimen en items verkopen die je niet meer draagt. Zo verdien je zelf nog wat geld aan kleding die anders alleen maar zou liggen te verstoffen.

Social Deal


Met de Social Deal app kun je de beste deals vinden voor restaurants, wellnesscentra, pretparken en nog veel meer. En het mooie is, deze deals zijn vaak tot wel 70% goedkoper dan de normale prijs. Dat betekent dus dat je veel meer leuke dingen kunt doen voor minder geld!

Het leuke aan Social Deal is dat je hierdoor ook nieuwe dingen kunt ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuw restaurant uitproberen waar je anders nooit zou komen. Of wat dacht je van een dagje wellness voor een fractie van de prijs? Door gebruik te maken van Social Deal ontdek je gemakkelijk nieuwe hotspots in jouw stad en regio.

Daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuk om deze deals te delen met vrienden en familie. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke avond uit plannen met vrienden en samen genieten van een heerlijk diner voor een schappelijke prijs. Het is ook nog eens een leuke manier om samen nieuwe dingen te ontdekken en herinneringen te maken. En het mooie van de Social Deal app is dat je deze gemakkelijk kunt gebruiken en filteren op jouw voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op regio, soort activiteit en prijsklasse. Zo kun je gemakkelijk de beste deals vinden die passen bij je wensen en budget.

Peerby


Peerby werkt heel simpel: je geeft aan welk item je nodig hebt en voor hoelang, en de app zoekt vervolgens naar mensen in jouw buurt die deze spullen hebben en deze willen uitlenen. Zo kun je bijvoorbeeld een hogedrukreiniger lenen om je terras schoon te maken, of een boormachine om een plank op te hangen. Het leuke aan Peerby is dat je op deze manier ook nieuwe mensen leert kennen in jouw buurt. Je kunt bijvoorbeeld een praatje maken met de persoon van wie je iets leent en op deze manier je buurt beter leren kennen. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke duurzaam om spullen te lenen in plaats van te kopen. Zo voorkom je dat er onnodig veel spullen worden geproduceerd en belanden deze spullen uiteindelijk niet bij het afval.

En het mooie van de Peerby app is dat deze volledig gratis is! Je hoeft dus geen abonnement af te sluiten of lidmaatschap te betalen om spullen te kunnen lenen. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden en je aanmelden. Vervolgens kun je gemakkelijk spullen lenen en uitlenen in jouw buurt.

Besparen was nog nooit zo gemakkelijk!


Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende apps die je kunnen helpen om geld te besparen en inzicht te krijgen in je financiën. Of het nu gaat om het besparen op je vaste lasten met Buddy, het scoren van tweedehands kleding met Vinted of het lenen van spullen met Peerby, deze apps maken het gemakkelijk en leuk om geld te besparen. Het mooie van deze apps is dat ze allemaal beschikbaar zijn op jouw smartphone, waardoor je altijd en overal inzicht hebt in je financiën. Zo kun je gemakkelijk bijhouden wat je uitgeeft en waar je op kunt besparen.

Besparen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door gebruik te maken van deze apps kun je op een leuke en makkelijke manier geld besparen en werken aan een duurzamere wereld. Dus waar wacht je nog op? Download snel de apps en ontdek hoeveel je kunt besparen!

 

FAQ:

 

Hoe kun je snel geld besparen?
Er zijn verschillende manieren om snel geld te besparen, zoals het vergelijken van prijzen bij het doen van boodschappen, het opzeggen van onnodige abonnementen en het overstappen naar een goedkoper energiecontract. Ook het gebruik van apps zoals Buddy en Too Good To Go kan helpen om snel geld te besparen.

 

Wat is een goede zakgeld app?

Een goede zakgeld app is bijvoorbeeld ‘Gimi’. Deze app is speciaal ontworpen in samenwerking met ABN AMRO om kinderen te leren omgaan met geld en ouders te helpen bij het geven en bijhouden van zakgeld. Met Gimi kunnen ouders gemakkelijk zakgeld geven en bijhouden hoeveel hun kinderen al hebben gespaard. Daarnaast kunnen kinderen zelf hun zakgeld beheren en leren ze om te sparen voor doelen die ze belangrijk vinden. De app biedt ook educatieve tools en spelletjes om kinderen te helpen begrijpen hoe geld werkt en hoe ze hier verstandig mee om kunnen gaan.

 

Welke app voor huishoudboekje?
De Budgettool app is hierbij een handig hulpmiddel. Met deze app kun je al je inkomsten en uitgaven bijhouden en kun je gemakkelijk zien waar je geld naartoe gaat. Daarnaast kun je in de app ook een budget instellen voor verschillende categorieën, zoals boodschappen, huur en vaste lasten. Zo weet je precies hoeveel geld je nog hebt voor elke categorie en kun je gerichter besparen.

De app ‘WieBetaaltWat’ is ook een handige manier om uitgaven bij te houden en de financiën bij te houden van groepen vrienden, huisgenoten of collega’s. Met deze app kun je gemakkelijk uitgaven verdelen en betalingen beheren. Hierdoor hoef je niet meer te onthouden wie wat heeft betaald en wie nog geld verschuldigd is. De app is beschikbaar op zowel Android als iOS en is eenvoudig in gebruik.

Facebook
Twitter
LinkedIn