30 mei, 2024

Goedkoopste airco’s

Inhoud

 

Op zoek naar de beste en goedkoopste airco’s? Je bent niet de enige! Met de steeds warmere zomers in Nederland is een airco steeds meer een must-have in huis. Maar wat als je niet veel wilt uitgeven aan een airco? Geen zorgen, er zijn goedkope airco’s beschikbaar die nog steeds van goede kwaliteit zijn. In deze blog vind je tips over waar je goedkope airco’s kunt kopen en welke opties er allemaal zijn.

De voordelen van een airco

Een airco is een onmisbaar apparaat geworden in huizen en kantoren over de hele wereld, vooral tijdens de warme zomermaanden. Het biedt niet alleen verkoeling, maar heeft ook vele andere voordelen. Zo zorgt het voor een comfortabele omgeving waarin je productief kunt zijn en je taken kunt uitvoeren zonder last te hebben van de hitte. Daarnaast verbetert het de luchtkwaliteit door het filteren van allergenen en stof, wat een positief effect heeft op de gezondheid. Het verlaagt ook de luchtvochtigheid en voorkomt de groei van schimmels en bacteriën, wat weer bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Al met al biedt een airco dus veel verschillende voordelen!

Welke modellen airco zijn het goedkoopst?

Laten we beginnen met de goedkoopste airco modellen die er zijn. Hieronder neem ik een aantal opties met je door.  

Goedkope mobiele airco’s

Mobiele airco’s zijn over het algemeen de goedkoopste optie voor thuisgebruik. Ze zijn ook zeer draagbaar, dus je kunt ze gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen. Een nadeel is dat ze meestal niet zo efficiënt zijn als andere types airco’s. Bovendien produceren ze vaak meer geluid en nemen ze meer ruimte in beslag dan andere types. Verder is dit ook vaak een goedkope kleine airco die gebruikt worden voor de wat kleinere ruimtes. 

Goedkope raam airco’s

Raam airco’s zijn over het algemeen iets duurder dan mobiele airco’s, maar nog steeds relatief goedkoop. Ze worden geïnstalleerd in het raam van een kamer en zijn efficiënter dan mobiele airco’s, omdat ze warme lucht rechtstreeks naar buiten afvoeren. Het nadeel is dat je ze niet kunt verplaatsen en dat ze soms lastig zijn om te installeren.

Goedkope split airco

Split airco’s zijn vaak iets duurder dan mobiele en raam airco’s, maar er zijn wel enkele goedkopere modellen beschikbaar. Deze airco’s bestaan uit twee delen: een binneneenheid die aan de muur of het plafond wordt bevestigd en een buitenunit die de warme lucht afvoert. Het voordeel is dat ze zeer efficiënt zijn en minder geluid produceren dan mobiele airco’s. Het nadeel is dat ze duurder zijn dan de andere types en professionele installatie vereisen. 

Kortom, er zijn een aantal goedkope airco modellen beschikbaar die je kunt overwegen. Mobiele airco’s en raam airco’s zijn over het algemeen het goedkoopst, terwijl split airco’s iets duurder zijn, maar nog steeds relatief betaalbaar. Het is belangrijk om de kosten en voordelen van elk type af te wegen voordat je een keuze maakt.

Waar kun je de goedkoopste airco’s kopen?

Als je op zoek bent naar goedkope airco’s, zijn er verschillende winkels waar je terecht kunt. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Coolblue 

Coolblue heeft een groot assortiment aan airco’s, inclusief de goedkoopste opties. Je kunt op de website gemakkelijk filteren op prijs om de goedkoopste airco’s te vinden. In de fysieke winkels kun je hier natuurlijk ook naar vragen. 

 1. Bol.com 

Bol.com heeft ook een breed assortiment aan airco’s, variërend van de goedkoopste tot de duurste. Je kunt filteren op prijs en beoordelingen van andere kopers lezen om de beste optie voor jou te vinden.

 1. Gamma 

Gamma biedt verschillende soorten airco’s aan, inclusief mobiele airco’s en split unit systemen. Je kunt de website raadplegen voor de goedkoopste opties en eventuele goede aanbiedingen.

 1. Praxis 

Praxis heeft ook een ruim assortiment aan airco’s, inclusief goedkopere opties. Je kunt online zoeken naar de goedkoopste opties en kijken of er eventuele aanbiedingen zijn.

 1. MediaMarkt 

MediaMarkt heeft een grote selectie aan airco’s, waaronder goedkopere modellen. Op de website kan je gemakkelijk de verschillende opties vinden, maar ook in de fysieke winkel kun je gemakkelijk langs. 

Welke goedkope merken zijn het beste?

Nu je weet welke airco modellen goedkoper zijn en waar je ze kunt kopen, ben je misschien wel benieuwd naar welke goedkope merken er zijn voor airco’s. Ik heb het internet voor je afgespeurd en ben er een aantal tegengekomen: 

 • Inventum biedt een aantal goedkope airco’s aan die geschikt zijn voor de wat kleinere ruimtes. Hun modellen zijn eenvoudig te installeren en te bedienen.
 • Qlima biedt mobiele airco’s en split unit systemen aan die betaalbaar zijn en toch van goede kwaliteit. Hun modellen hebben vaak ook een energielabel waarmee je kunt besparen op energiekosten.
 • Eurom heeft een breed scala aan airco’s, waaronder mobiele en vaste modellen. Hun goedkopere opties zijn geschikt voor kleinere ruimtes en hebben vaak handige functies zoals een timer en afstandsbediening.
 • Tristar biedt mobiele airco’s aan die betaalbaar zijn en geschikt zijn voor smalle ruimtes. Ook de modellen van Tristar hebben vaak een energielabel waarmee je kunt besparen op energiekosten.

Wanneer kun je het beste een goedkope airco scoren?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste airco’s, is het belangrijk om te weten dat er bepaalde periodes zijn waarin je ze het beste kunt scoren. Vaak zijn er aan het einde van het zomerseizoen, rond september en oktober veel acties en kortingen op airco’s. Winkeliers willen hun voorraad namelijk graag verkopen voordat het winterseizoen begint.

Een andere goede periode om goedkope airco’s te scoren is tijdens de uitverkoop. Veel winkels houden in januari of juli een grote uitverkoop waarbij ze flinke kortingen geven op hun producten. Dit is ook het geval voor airco’s. Tijdens deze uitverkoop kun je profiteren van hoge kortingen op de aanschafprijs van een airco.

Naast deze periodes kun je ook kijken naar de aankoop van een refurbished airco. Dit zijn airco’s die zijn gerenoveerd en opnieuw te koop worden aangeboden. Deze airco’s zijn vaak goedkoper dan nieuwe airco’s en zijn nog steeds van goede kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens bij webwinkels als Renewd of Refurbished. Op die manier kun je zeker een goedkope airco kopen.

Conclusie

Er zijn verschillende opties als je op zoek bent naar de goedkoopste airco’s. Een mobiele airco is een goedkopere optie dan een split airco, maar heeft minder koelvermogen en efficiëntie. Als je wilt besparen op de aanschafprijs, kun je kijken naar discountwinkels of online winkels zoals Bol.com en Coolblue. Ook is het slim om te kijken naar de periodes buiten het zomerseizoen en tijdens de uitverkoop. Onthoud daarbij dat het belangrijk is om de specificaties en beoordelingen van de airco te bekijken voordat je tot aankoop overgaat. Zo kun je de beste en goedkoopste airco vinden die aan jouw wensen voldoet.

FAQ:

 • Wat is de goedkoopste airco?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste airco, dan zijn mobiele airco’s vaak de meest betaalbare optie. Deze units zijn relatief eenvoudig te installeren en te gebruiken, en ze zijn meestal geschikt voor kleinere ruimtes. Bovendien zijn ze mobiel, wat betekent dat je ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen. Hoewel draagbare airconditioners niet zo krachtig zijn als vaste modellen, zijn ze een betaalbare oplossing voor mensen die verkoeling nodig hebben tijdens warme zomers zonder veel geld uit te geven.

 • Wat kost een gemiddelde airco?

De kosten van een gemiddelde airco kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type airconditioner en de installatiekosten. Over het algemeen kost een gemiddelde airco-installatie tussen de € 1.000 en € 3.500. Dit omvat meestal de kosten van het apparaat zelf, de installatiekosten en eventuele extra’s zoals thermostaten of luchtfilters. Mobiele airco’s kun je vaak wel gemakkelijk onder de € 700 scoren. Je hebt bovendien zelfs modellen voor onder de € 100. 

Facebook
Twitter
LinkedIn